25 May 2008

A, B1, B2 ve D vitaminleri en çok hangi yiyecekte vardır?






BALIK, balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır. A, B1, B2 ve D vitaminlerini en çok balıkta bir arada bulabiliriz. Hepimizin bu yoğun iş temposunda öğünlerimizi ayakta veya hızlı yediğimiz aşikar. Ama sağlık problemleri kapıyı çalınca ve uzun sağlıklı bir yaşam tercih ettiğimizde, balığın bunu bize kazandıran en iyi yiyecek olduğunu düşünüyorum. Nedersiniz ? Haftada yada iki haftada bir balık yemeği tercih ediyorum. Eşime, dostlarıma ve öğrencilerime de her mevsim balık yemelerini tavsiye ediyorum. Tabi ki balığın faydaları saymakla bitmez!

Bilindiğinin aksine bir balık sofrası o kadar pahalı değil! İstendimdi hesaplı ve doyurucu bir sofra hazırlana biliniyor. Deniz kenarında yaşama sakta, başkentte çok taze balıklara ulaşıla bilinir. Eşinizin yardımıyla da en geç iki saatte bir balık sofrası da hazırlana bilinir. Herkese afiyet olsun.

Masamızdaki bu beyaz gül için değerli eşim Denize sonsuz teşekkürler.

5 comments:

Anonymous said...

Öğretmenim ellerinize sağlık. Babama söyleyim bizde bugün yiyelim:))

DRNEFES said...

erkin hocam aşçı gibi yakışmışsın masaya da..ne güsel beraber kurulan sofralar..ama unutmadan soliim..bence en iisi fırında yapılan balıkk..orda kızartma var sanırım;)afiet olsunn

Erkin said...

Doğru haklısın doktor hanım, ama kızartmanın tadı bir başka güzel oluyor, parmaklarımızı bile yedik:)))

Unknown said...

"Fish may have health benefits"
A sentence as such doesn't exist in the whole history of English Language. In grammatical basis,the sentence should be constructed as "Fish may be beneficial for health" or "Fish may have benefits for health". The Turkish people usually make these mistakes. It's quite common in daily usage. But if you are teaching this language to innocent younglings you should be careful MR.ELT!!!!!

Erkin said...

Really thanx for your true comments, it's my mistake!