6 May 2010

Euro ya ne olacak?

AB normlarında bir ülkede yaşmak isterim, herkes ister ancak bu EURO ile bu iş imkansız gözüküyor. Yunanistan’da dün yaşananlar çok normal. Olacağı buydu, her şey saklandı, şimdi ise gerçekler su üstüne çıktı. Düşünsenize bir Avrupa ülkesisiniz (UK hariç adamlar zaten akıllı başta EURO ya hayır dediler!) ve EURO kullanıyorsunuz. Kullanmak zorundasınız çünkü birliğin üyesisiniz. Peki, ne olacak. Olacağı ortada EURO yla yaşamak zorundasınız. Faizler değişse bile değeri konusunda söz sahibi olamayacağınız EURO nuz var. Para basamak isteseniz basamazsınız. Diyelim ki ekonominiz süper güçlü. Ama EURO değerini kaybediyor. Dolayısıyla sizde kaybetmiş olacaksınız. Bu ne iş böyle! Ayıkla pirincin taşını.


Her EURO kullanıcısıyla gelen düğün bayram. Ben bu Avrupa birliğinde ekonomik olarak krizleri önleyecek bir bağımsız mekanizma göremiyorum. Açık ve net anlaşılan şu bu birliğin ortak parsını kullanmak delilik. Siyasi birlik zaten Almanya veya Fransa ne istiyorsa oluyor. Ben demiştim bu işten çok az etkilenen UK olacak, oldu da. Adam akıllı bu birliğin parasını kullanmak istemedi ve dolayısıyla da çok etkilenmedi. Sevgili Cenk umuyorum şimdi bana katılıyorsundur.

8 comments:

murat said...

Hocam ellerine sağlık, çok doğru yazmışsın.

Manik Kedi said...

Merhaba Erkin Hocam- benim unutulmuş bloğumu karıştırıp nostalji yapıyordum. Birden sizi hatırladım ve nasıl olduğunuzu sormak istedim- euro'nun akıbeti dışında:) Hoşçakalın- Manikkedi

B.M said...

Güzel yazı, Altin en iyi yatirim araci sanirim.

Arda said...

Avrupanın para dengesizliği, bunun yanında yaşlanmakta olan Avrupanın artan açıkları nedeniyle, önümüzdeki yıllarda daha fazla kötü haberin kapıda olduğunun işaretini veriyor. Nedersin?

Erkin said...

Muratcım rica ederim.

Erkin said...

Hello to u Miss. Manik Kedi:) I'm fine, busy with my students. Hope u re fine. Take care of yourself...

Erkin said...

B.M altın hep çıkacak diyede bir kural yok:) Yoksa bir daha mı evleneceksin:))

Erkin said...

Arda sana ne zaman katılmadım, yazdıklarında haklısın.