18 July 2011

Ingvar KAMPRAD kim?



















Ingvar Kamprad Bay Kamprad kim desem? Yada Ingvar KAMPRAD kim dir? Bileniniz var mı?

Gecen kış sevgili yeğenim Öznur’un güzel evini dolaşırken eşinin güzel çalışma odasını IKEA’dan aldıkları mobilyalarla düzenlediğini söylemişti. Gerçekten kaliteli görünüyorlardı. Israrla bizimde gitmemizi tavsiye etmişti. Ama o vakitler daha Ankara da IKEA yoktu.

IKEA Ankara haziran ayında açılsa da bize bugün gitmek kısmet oldu. Evimize çok yakınmış, Birlikten Doğukent caddesine çıkıyorsunuz caddeden aşağı doğru iniyorsunuz, hemen sağınızda.


Elmtrayd Agunnaryd kasabasından çıkan Ingvar KAMPARD 1930 larda kibrit satarak başladığı dağa sonradan İş fikrini geliştirerek 1958 yılında ilk Mağazası IKEA yı İsveç’te açar. İkinci mağazasını Norveç’in Oslo kentinde açmış, peşi sıra diğer ülkelerde yayılmaya başlamış. 1999’dan sonra 50.000 çalışanı olmuş, tam 158 mağazayı toplam 29 ülkede açmış. Biz Türkiye ile tanışması ise 2005 olmuş.

Bugün Ankara, İKEA yı gez gez bitiremedik. Muazzam büyük bir yer. Bugün Pazar ondan kalabalık diye düşünsem de aynı yoğunluk hafta içi de varmış. Samimiyetle söylüyorum eşimde bende bazen birkaç kişiye çarparak yürüyorduk. Müthiş bir ilgi ve alaka var. Tabi herkes gibi yorulduk, bir şeyler yiyelim dedik. O da ne 60 TL vererek bir bardak aldık, o bardakla sayısız defa içmek serbest. Bir ara Cola, Fanta, Spride, kısacası soğuk içecek makineleri arızalandı, hemen derhal teneke içecekleri elinde bardağı olup içmek isteyenlere verdiler. Eşim lazanya bolonez tercih etmişti, bende İsveç köfte yedim fiyatlar gerçekten çok uygundu. Herkese yorulursanız İKEA’nın içindeki çeşitli fast food veya diğer yeme mekanlarını tavsiye ederim. Her şey oldukça temizdi. Abartmayım ama gerçek her yer pırıl pırıldı. Lavaboların içinde çocukların altını değiştirmek için bile küçük yatak var. Tamam, bu ne ki ben bunu başka yerde gördüm diyebilirsiniz, peki aynı çocuk yatağının, Erkek lavabosunda da var desem ve içinin pırıl pırıl olduğunu söylesem ne derdiniz? Güzel bir şeyde malumunuz yanınızda değerli bir şey varsa onu da Ankara IKEA düşünmüş ve özel şifreli dolaplar yapmış.

İKEA’nın bulunduğu binanın içinde daha brandaları olan açılmamış o kadar çok mağaza var ki hepsi açıldığında eminim Ankara’nın yarısı buraya gelir. Ingvar KAMPRAD işi gerçekten becermiş web sayfalarında İKEA olarak görevlerini şöyle özetliyor, "İyi tasarımlı, kullanışlı ve kaliteli binlerce mobilya ve ev aksesuarını öylesine düşük fiyatlara sunalım ki, olabildiğince çok kişi alabilsin." Ben ve eşim bugün gerçekten başta kaliteyle, sonra çekici bir tasarımla ve son olarak düşük fiyatlarla karşılaştık. Tabi personelin güler yüzünü unutursam yalan olur.

Bu kadar laftan sonra en azından uğramak isteyenlere bir tavsiye daha tabi aile olanlara oda İKEA AİLE KART’ı çıkartın. Biz hemen bugün çıkarttık. Eşimde çıkarttı, ikimizin de puanları aynı havuzda toplanıyor. Bazı günler veya aylar bu kartla yüzde onlara varan indirimle alışveriş yapabilecekmişiz. İKEA Ankara’nın tam yerini öğrenmek isteyenler için IKEA







No comments: