30 June 2013

Rahmi M. Koç Müzesi


30 Temmuz da yakın dostum Boysan’la beraber Rahmi M.Koç Müzesini dolaştık. Müzede yok yok, bilimsel aletler, raylı ulaşım araçları, havacılık aletleri, oyuncaklar, farklı iletişim araçları daha fazlası mı gidip gezin lütfen. Her yaşa uygun ilginç şeyler bulabileceğiniz müzenin içinde küçük bir restoran da var. Dönem dönem müzede resim, heykel, fotoğraf vb. sergilerinin yapılması için sergi alanının bulunması Ankaralılar ve sanatseverler açısından çok iyi. Bu kültürel müze Ankara'nın ilk sanayi müzesidir. Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi Kanuni Sultan SÜLEYMAN döneminde inşa edilen bir hanın içinde. Tarih kokan bu müzeyi boş bir vaktinizde öğrencileriniz veya çocuklarınızla ziyaret edebilirseniz. 32 odadan oluşan bu müzede muhakkak size ilginç gelecek bir şeyler çıkacaktır.

 

Yakın dostum Boysan ile bu güzel müzeyi pazar günü ziyaret ettik. Hafta sonları değişik mekanları dolaşmak isterseniz bu müzeyi Cumartesi veya Pazar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Eğer 10 kişiden fazla bir grupla giderseniz girişte indirimde yapıyorlar.

 

Dönerken tabi Anadolu medeniyetler müzesini de gezdik. Anadolu Medeniyetler müzesinde tadilat vardı ama yine de gezilmesi gerekir. İyi ki buraları dolaştım. Gezimizin devamını yakında yazmaya devam edeceğim…

No comments: