9 July 2011

Un Soykırım Anıtı, İstanbul





















Çok görmek istediğim bir anıt açıldı. Ama ne yazık ki anıt Taksim Gezi Parkında iki gün kalacak. İki günlük bir anıtta olsa amacına uygun bir parkta. Srebrenitsa soykırımında katledilen 8 bin 372 kişi anısına oluşturulan UN anıtı anlam bakımından ülkemize iyi bir hatırlatma yapıyor. Ulus olarak aklımızın hep bir köşesinde durması gereken acı bir anı. Ben o seneler lise hazırlıktaydım, okulda benimde bir konuşmam olmuştu. Gerçekten Boşnaklar için üzüldük. Sekiz bin yedi yüz yetmiş iki kişiyi unutmadım, unutmayalım lütfen!

5 comments:

Arda said...

Erkin bahse girerim lise konuşma metnin hala duruyordur:)

Erkin said...

Nereden tahmin ettin!! okuma dosyam hala duruyor:) Arda NOTW son baskısını bugün verdi. Üzgünüm, klasikte olsa son baskıyı sana alamayacağım. Daha gitmeme 2 hafta var. İstersen internetten satın al.

Erkin said...

1 şey daha bence Murdoch bugünkü gelirlerini yardım kuruluşlarına bağışlayacağını söylemesi son anada İngilizler için ne kadar dokunaklı değil mi?

Arda said...

ya ya bu arada Aziz Bey hakkında yorumunu bekliyorum.

Erkin said...

Ardacım geç saat oldu ama biliyorsun, bu Blog da üç konu hakkında konuşmamaya dikkat ederim. Biri spor, ama illa 1 yorum istiyorsan. Bir gün herkes Manchester Unitedlı olacak! :)