4 June 2008

Republicans or Democrats in the USA?

Definitely If I was American, I would VOTE FOR Democrats. Just in our dream, we could believe it but I think that dream will come true. In 1997, when I was an assistant at desk at EMU library, I borrowed a book, it’s Mr. Martin Luther King! Really I read that book maybe hundred times. Believe me I loved reading his ideas, behaviors for white and negro. It took place on 28 August, 1963 a quarter of a million people walked down Pennsylvania Avenue to the Lincoln Memorial. When Martin and Coretta arrived their hearts stopped for a moment. They had hoped for 100.000 people 250.000 was a dream come true! About half the marchers were black and half were white. It showed that more and more white people understood the blacks’ problems. I LOVED Martin’s the greatest speech. I read his speech again and again. Then Erkin taught that an African American could be a president of the USA! I always dream that real freedom and justice will come to all over the world. Thank God Mr. Obama will be a president of the USA at last! A brave heart says “I’m asking to believe, not just in my ability to bring about real change in Washington … I’m asking you to believe in yours” I suppose, Democratic nominee for President of the United States won’t be a party to legal proceedings of Armenia!

Bence kasım seçimlerinde Demokratların birleşmeye ihtiyacı var. Ayrılıklar her zaman ülkeyi böler, birleşmeler ise iyi sonuçlar verir. Amerika iki konudan birine karar verecekti. Neye mi karar verdi? Halkını dinleyen, siyahlarında bir gün bu güçlü ülkeyi yönetebileceğine inandıklarını , bu güzel ülkenin bir bayan başkan adayına tercih etmeleriydi. Erkek egemen dünyanın öteki yüzünü başka zaman yorumaya devam ederim. (Siyah Sütü okuya bilirsiniz)

Okuduğum ve seyrettiğim kadar Cumhuriyetçi McCain Türkiye’yi tanıyor, Ermeni soykırımı taraftarı değil. Öte yandan Obama ise Türkiye’ye hiç gelmemiş ülkemi tanımıyor. Malum Kasım seçimlerinden sonra anca Şubat ayına kalır beyaz saraya geçmesi, Ermenilerin yürüyüşü de Nisanı bulur. Sonuçta beyaz saraya geçtik ten 1 veya 2 ay sonra Ermeni lobisinin baskısı altında kalınca bu genç taze siyahi lider acaba ne yapacak?. Amerikalı dostlarımın çok pragmatist olduğu herkes ce de biliniyor. Ama şunu da onlar çok iyi biliyor. Türkiye gibi jeo stratejik bir ülkenin önemini hiçe sayamazlar!

Beni sevindiren ise Amerika gibi bir ülkenin 2008 de ırkçı bariyerleri geçme kararına yakın olması ve gerçektende büyük bir tarihi yolculuğa hazır görünmesi beni ve dostlarımı açıkçası heyecanlandırıyor.

No comments: