3 June 2008

Siyah Süt, Black Milk

Baş ucunuzda mı dursun, yoksa masanızda mı ona siz okuyunca karar verirsiniz. Seneler önce Bit Palası okuduğumda da beni alıp çok sevdiğim İstanbul da dolaştırmıştı, kim mi tabi ki Elif. Şimdi ise onun çok okunan bir kitabı yine baş ucumda son iki günde de metroda, sınıfta otobüste benimle, altını çizdiğim tanınmış edebiyatçıların vefakar eşlerine göndermeler satır satır özetleriyle karşımda. Neymiş o güzel eserlerin yazımındaki zorluklar. Merak edenleri SİYAH SÜTÜN tadına bakmaya davet ediyorum. Benim için ilkin, sıradandı cümlelere bakışım ama çok sürmedi fikrim birkaç sayfa sonra başkalaştı. 305 sayfalık bu otobiyografik romanın 100 üncü sayfasında olsam da içimdeki ses şiddetle kitabı bitirdikten sonra bir daha okumam gerektiğini söylüyor.

Maalesef diyecem ama kaçışı olmayan Erkek egemen dünyasında yine bir haykırışı farklı cephelerden okurlarına anlatan Şafak hanıma gönülden teşekkürler.


Çiçek
Yaz sevgili çiçek yaz,
dokun sevgili çiçek dokun,
toprak ana sana feda yaşaman için,
senin yazdıkların tohum olup uçuşur gökyüzüne…
vardır bir başka hal sever herkesi bakar bakar anlatır gerçekleri
Düşersin yeni bir toprağa, fidan olur çoğalır.
Keşkeler de kalmasa her kapı bu çiçeklere açılsa kapanmacasına.
Çünkü onlar olmadıkça tadına varılmaz bu güzel dünya.

Elife itafen by E. YILDIRIM

Some say "there is cultural misunderstandings of both motherhood and womanhood" I do not think like that!

2 comments:

Erkin said...

Kitabı dün bitirdim. Çocuk yapmayı düşünen çiftlere öneririm. Haz. 25. 08

Erkin said...

I just finished reading BLACK MİLK and I thought that it was really good. I just can't seem to understand the true meanings in But also there are so many books and authors from which to choose. Here's hoping you find an author you do love to read. Thanks Mrs. SAFAK! :)